Medindex pro lékaře Knihy: Novinky LWW (NL) STOCKER AND DEHNER'S PEDIATRIC PATHOLOGY, 4th edition

STOCKER AND DEHNER'S PEDIATRIC PATHOLOGY, 4th edition

STOCKER AND DEHNER'S PEDIATRIC PATHOLOGY, 4th edition

10.12.2015

Kniha se věnuje pediatrickým patologiím od neonatálních po poruchy v adolescenci. Je vhodná pro patology, pediatry, chirurgy a ostatní specializace, které přicházejí do kontaktu s dětmi. Kniha je rozdělena do dvou sekcí, obecná patologie a orgánová patologie. V první části se setkáváme s kapitolami zabývajícími se např. pediatrickými autopsiemi, biopsiemi tenkou jehlou, molekulárními technologiemi, elektronovou mikroskopií, potraty v druhém a třetím trimestru, chromozomálními abnormalitami, vrozenými abnormalitami a malformacemi, poruchami metabolismu, vrozenými a získanými systémovými infekcemi, problémy při transplantacích i forenzní patologií.
Druhá část se pak věnuje např. patologiím placenty, nervového, dýchacího, kardiovaskulárního, trávicího, urogenitálnímu systému. Jsou zde i kapitoly popisující patologie postihující hormonální systém, oči, prsa, maxilofaciální oblast, lymfatické uzliny, kůže, kostní dřeň…
Kniha přináší popis patologií, diferenciálně diagnostické rozvahy i terapeutické protokoly. Je doplněna ilustracemi, tabulkami, mikroskopickými obrázky aj. Knihu je možné zakoupit v tištěné i elektronické podobě.

(obálka: www.lww.co.uk)

Bibliografické údaje:

Autor: Aliya N. Husain, Thomas J. Stocker
Vydavatel: LWW
Počet stran: 1480
ISBN: 9781451193732
Odkaz na stránky: https://www.lww.co.uk/pathology-subject/stocker-and-dehners-pediatric-pathology-content
Cena: €310.00