Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Grada (ČR) PRAKTICKÉ POSTUPY V ANESTEZIOLOGII

PRAKTICKÉ POSTUPY V ANESTEZIOLOGII

PRAKTICKÉ POSTUPY V ANESTEZIOLOGII

25.01.2016

Kniha přináší informace především pro anesteziology, ať už v přípravě na obor, či specialistům. V základním přehledu anesteziologických postupů jsou pak i údaje, které poslouží i operatérům. Kniha je též pomocníkem pro lékaře, kteří provádí předoperační vyšetření pacienta.
Druhé vydání reflektuje vývoj v tomto oboru, změny v postupech, využitých technikách, léčivech, jsou zde proto kapitoly přepracované či nové, a naopak jsou vypuštěny kapitoly, které již nejsou aktuální.
Počáteční kapitoly se týkají předoperačního vyšetření, premedikaci či perioperační chronické medikaci, stejně tak perioperačního příjmu potravy a tekutin. Kniha se též zaobírá prevencí infekční endokarditidy, antikoagulační terapií, ale také komplikacemi, jako jsou různé typy krvácení, obtížím s intubací, pacienty s plným žaludkem, diabetem, nefropatiemi, nemocemi kardiovaskulárního systému, gravidních aj. Další kapitoly se věnují specifikům anesteziologických postupů u vybraných typů zákroků, např. u rozsáhlých nitrobřišních včetně resekcí, u adrenalektomie, výkonů na velkých cévách, revaskulizacích, výkonech na srdci, očích, neurologických výkonech aj. Zmíněny jsou též možné komplikace jako maligní hypertermie, anafylaktická reakce. Nechybí ani specifika anestezie u pediatrických operací.

(obálka: www.grada.cz)


Bibliografické údaje:

Autor: Barbora Jindrová Barbora, Martin Stříteský a kol.
Vydavatel: Grada
Počet stran: 200
ISBN: 9788024756127
Odkaz na stránky: http://www.grada.cz/prakticke-postupy-v-anestezii_8766/kniha/katalog/
Cena: 345 Kč