Medindex pro lékaře Časopisy: anotace The Journal of Allergy and Clinical Immunology 2018 The Journal of Allergy and Clinical Immunology

The Journal of Allergy and Clinical Immunology

The Journal of Allergy and Clinical Immunology

04.01.2018

January 2018
http://www.jacionline.org/article/S0091-6749(17)30746-7/abstract

Extracelulární neutrofilní pasti jsou asociované s vážností nemoci a diverzitou mikrobioty u pacientů s CHOPN

Neutrofilní extracelulární pasti NETs jsou přítomné v dýchacích cestách pacientů s CHOPN, ale zatím nebylo známé, jakou mají funkci v patologii nemoci. Toto se snažili napravit autoři studie a sledovali vliv NETs na vážnost nemoci a diverzitu mikrobioty.
NET proteinové komplexy, volná DNA, neutrofilní biomarkery byly kvantifikovány ve sputu pacientů s CHOPN během různých period nemoci, stabilizované a při exacerbaci, aby mohly být hodnoty porovnány.
NET komplexy ve sputu byly asociované s vážností CHOPN, hodnoty korelovaly s FEV1 a symptomy. Hodnoty byly vyšší u pacientů s frekventnějšími exacerbacemi. Diverzita mikrobioty byla také spojená s hodnotami NET komplexů, zde došlo k dominanci Haemophilus druhů. Ex vivo pokusy prokázaly, že neutrofily z dýchacích cest hůře fagocytují bakterie u pacientů s vyššími hodnotami NETs ve sputu. Formování NETs je zvýšeno u pacientů s těžším průběhem CHOPN a exacerbacemi, dochází také ke ztrátě diverzity mikrobioty.


http://www.jacionline.org/article/S0091-6749(17)30745-5/abstract

Alergen specifické IgG vazbou na FcγRIIb navozují potravinovou toleranci

Pacienti s potravinovou alergií produkují vyšší množství IgE protilátek, které se vážou na FcεRI a spouští okamžitou hypersenzitivní reakci na antigen. Alergen specifické IgG protilátky mohou naopak sloužit k imunoterapii alergií a navození tolerance k potravinovému alergenu. Autoři sledovali efekt IgG protilátek, které se vážou na inhibiční FcγRIIb receptory, u de novo alergenem senzitizovaných naivních zvířat na u zvířat, která již měla potravinovou alergii.
Podání alergen specifických IgG IL4raF709 myším v průběhu iniciální expozici potravinám působilo jako prevence tvorby IgE protilátek, Th2 odpovědi a anafylaktické reakce po vystavení alergenu. Pokud byly IgG podány jako přídatek k orální desentizační terapii myší s IgE mediovanou hypersenzitivitou, byla obnovena tolerance, došlo ke zvýšení exprese Fox3p, a tedy i počtů Treg lymfocytů. To vedlo také k supresi Th2 a IgE produkce. IgG po vazbě na FcγRIIb suprimuje alergickou odpověď a vliv na mastocyty. Mohou tak obnovit imunologickou toleranci k alergenu.

Bibliografické údaje:

Titul: Volume 141, Issue 1, p1-462
Vydavatel: Elsevier Inc.
ISBN: 1097-6825
Odkaz na stránky: http://www.jacionline.org/issue/S0091-6749(17)X0015-8