Medindex pro lékaře Časopisy: anotace PNAS - Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 2017 PNAS

PNAS

PNAS

23.05.2017

Dynamické mikrotubuly regulují buněčnou kontraktilitu během aktivace T lymfocytů

Spuštění T lymfocytárního receptoru (TCR), který následně aktivuje T lymfocyty, je nezbytná pro adaptivní imunitní odpověď. V poslední době, bylo zjištěno, že síla transdukce přes TCR komplex je zapojena během spuštění TCR a že T lymfocyty vygenerovanou sílu využít pro prozkoumání mechanických vlastnosti protějších antigen-prezentujících buněk, což vede k různé signalizaci a fyziologickým reakcím.
Bylo ukázáno, že, mechanicky, aktinová polymerizace a jeho obrat jsou nezbytné pro generování síly T lymfocyty, ale je tato aktinová dynamika prostorově regulována je zatím neobjasněno. Autoři uvádějí, že trakční síly generované T lymfocyty jsou regulovány pomocí dynamických mikrotubulů (MT). Tyto tubuly potlačují aktivace Rho proteinů (signální G proteiny), sestavení nesvalových myozinu II bipolárních filament a aktin retrográdní tok na rozhraní T lymfocytu a substrátu. Výsledky naznačují novou roli mikrotubulů cytoskeletu v regulaci sil během aktivace T lymfocytů.


Dynamic microtubules regulate cellular contractility during T-cell activation

Bibliografické údaje:

Titul: Volume 114 Number 21
Vydavatel: HighWire Press®
ISBN: 1091-6490
Odkaz na stránky: http://www.pnas.org/content/114/21.toc