Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Ostatní (ČR) URGENTNÍ MEDICÍNA PRO VPL

URGENTNÍ MEDICÍNA PRO VPL

URGENTNÍ MEDICÍNA PRO VPL

11.01.2016

Kniha je součástí vydávané série, ediční řady. Reaguje na pokrok v neodkladné péči a snaží se jej předložit praktickým lékařům.
Kniha obsahuje základní kapitoly zachycující poskytování lékařské první pomoci při zástavě krevního oběhu (v případě srdeční zástavy při akutním infarktu myokardu, ischemii, arytmii, převodních poruchách, disekce aorty), dušnosti (choroby plic, embolizace, aspirace, astmatický záchvat, pneumotorax aj.), šokových stavech (hypovolemický, kariogenní, septický, anafylaktický, neurogenní), bezvědomí, postižení mozku (cévní mozkové příhody, synkopy a kolapsy), křečových stavech, intoxikacích, poraněních páteře, hrudníku, termických traumatech aj.
Nejsou vynechány ani vertebrogenní algické syndromy, neurastenie, nemoci zažívacího traktu, akutní stavu v gynekologii, ORL aj. a další syndromy jako kompartment, crush či blast syndrom.
Jsou zde i témata týkající se postupů při řešení daných akutních stavů a specifických postupů, např. kardioverze, automatizovaná defibrilace, i text věnující se diferenciální diagnostice bolestí na hrudi aj.

(obálka: http://zdravotnictvi.raabe.cz)

Bibliografické údaje:

Autor: Josef Štorek, Petr Herle
Vydavatel: Raabe
Počet stran: 154
Odkaz na stránky: http://zdravotnictvi.raabe.cz/urgentni-medicina-pro-vpl/d-70327/
Cena: 399 Kč