Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Ostatní (Zahr.) TINTINALLI's EMERGENCY MEDICINE: A COMPREHENSIVE STUDY GUIDE, 8th edition

TINTINALLI's EMERGENCY MEDICINE: A COMPREHENSIVE STUDY GUIDE, 8th edition

TINTINALLI's EMERGENCY MEDICINE: A COMPREHENSIVE STUDY GUIDE, 8th edition

19.11.2015

Nejrozšířenější a vysoce ceněná kniha se dočkala další reedice, nyní již 8. Kniha pokrývá oblast urgentní medicíny, ukazuje její komplexnost, provázanost s dalšími obory. Pouze vysoká odbornost, znalosti a praxe umožňují správně ošetřit nemocného, jenž je často v kritickém stavu. Jsou tu kapitoly týkající se prenemocniční péče, resuscitace, analgezie, anestezie, traumat muskuloskeletálního systému, zranění teplem, proudem…, poškození orgánových systémů ‒ kardiovaskulárního, trávicího, endokrinního aj. Kniha se též věnuje problematice urgentního dětského pacienta, infekčním a neurologickým stavům, toxikologii, psychiatrickým diagnózám, principům zobrazovacích technik atd. Kniha je plná názorných obrázků, grafů, fotografií aj.
Nové vydání je doplněno dalšími obrázky, grafy pro větší názornost. Většina kapitol byla aktualizována tak, aby odpovídala znalostem, novým guidelines, na znalostech postavených na protokolech a také výzkumu. V online přístupu se může čtenář podívat na videa týkající se diagnostiky a postupů. Kniha slouží jako učebnice při specializovaném vzdělávání, poslouží však i specialistům v oboru a jiných odborností, stejně tak i pregraduálním studentů.

(obálka: http://www.mhprofessional.com/)

Bibliografické údaje:

Autor: Judith Tintinalli et al.
Vydavatel: McGraw-Hill Education
Počet stran: 2176
ISBN: 9780071794763
Odkaz na stránky: http://www.mhprofessional.com/details.php?isbn=007179476X&promocode=TEMWB15
Cena: $199.20