Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Wiley-Blackwell (US) THOMAS' HEMATOPOIETIC CELL TRANSPLANTAION, 2 Volume set, 5th Edition

THOMAS' HEMATOPOIETIC CELL TRANSPLANTAION, 2 Volume set, 5th Edition

THOMAS' HEMATOPOIETIC CELL TRANSPLANTAION, 2 Volume set, 5th Edition

29.02.2016

5. vydání knihy je plně přepracované dle nejnovějších trendů a poznatků. Na knize se podílí více než 170 mezinárodních expertů. Mezi nové kapitoly pak patří ty věnované vědeckým postupům, novým možnostem i budoucímu směřování, experimentům na poli biologie kmenových buněk, imunologie a tolerance. Jsou též rozšířeny kapitoly týkající se benefitů a výzev při transplantacích, analýz účinnosti nových postupů aj.
První část knihy je zaměřena na historii využití hematopoetických buněk k transplantaci, principy transplantací a biologii a imunologii kmenových buněk a krvetvorbu jako takovou. Dále jsou popsány technické aspekty transplantací a zdroje hematopoetických buněk. Velká část knihy je zaměřena na léčbu, a to transplantaci hematopoetických buněk u získaných i dědičných onemocnění (např. aplastické anémie, malignit, imunodeficitů, talasemií, Fanconiho anémie aj.). Poslední část se pak zabývá komplikacím, které mohou při a po transplantaci nastat (odmítnutí štěpu, GvH, infekce EBV, HHV-6,7, poškození ledvin, plic aj.

(obálka: http://eu.wiley.com)

Bibliografické údaje:

Autor: Stephen J. Forman, Robert S. Negrin et al.
Vydavatel: Wiley-Blackwell
Počet stran: 1416
ISBN: 9781118416006
Odkaz na stránky: http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-1118416007.html
Cena: €420.00