Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Maxdorf (ČR) PRAKTICKÁ PLICNÍ CHIRURGIE, indikace a strategie

PRAKTICKÁ PLICNÍ CHIRURGIE, indikace a strategie

PRAKTICKÁ PLICNÍ CHIRURGIE, indikace a strategie

06.06.2016

Tato kniha navazuje na již předtím vydané publikace věnující se plicní chirurgii − „Minimum plicní chirurgie – krok za krokem“ a „Plicní chirurgie v instruktivních kazuistikách“. Stejný autorský tým z Thomayerovy nemocnice zpracoval i tuto knihu. Kniha je uvedena kapitolami týkajícími se podrobného popisu anatomie hrudníku, tj. topografické krajiny, anatomie dýchacích cest, hrudní stěny, pleurálního prostoru, mediastina… Následují kapitoly o předoperačním vyšetření a přípravě pacienta na pneumochirurgický zákrok, anestezii, pooperační péči s monitorováním, mikrobiologickou problematikou, zahrnuje i prevenci tromboembolické nemoci aj.
II.–IV. část knihy již popisuje jednotlivé výkony, a to nejprve diagnostické, jako např. punkce, parasternální mediastinotomie, mediastinoskopie, videothorakoskopická (VTS/VATS) biopsie… Po diagnostických výkonech se autoři věnují neresekčním kurativním výkonům, např. hrudní drenáž, videothorakoskopická operace, thorakoplastika…, v neposlední řadě jsem v knize resekční výkony, tj. různě rozsáhlé typy plicních resekcí – segmentální, lobekromie…
Vždy jsou popsány indikace, kontraindikace, výkon samotný, možné komplikace a povýkonová péče. Text je doplněn poznámkami a praktickými typy.
V. část je věnována onkologii a výkonům s ní spojeným. VI. Farmakoterapii v návaznosti na chirurgické výkony. Kniha tak svým obsahem pokrývá veškeré záležitosti spadající do oboru plicní chirurgie.

(Obálka: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/prakticka-plicni-chirurgie)

Bibliografické údaje:

Autor: Alice Tašková, Vladislav Hytych a kol.
Vydavatel: Maxdorf
Počet stran: 271
ISBN: 9788073454890
Odkaz na stránky: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/prakticka-plicni-chirurgie
Cena: 588 Kč