Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Cambridge University Press (UK) PRACTICAL CLINICAL ONCOLOGY, 2nd edition

PRACTICAL CLINICAL ONCOLOGY, 2nd edition

PRACTICAL CLINICAL ONCOLOGY, 2nd edition

14.01.2016

Kniha přináší praktické přehledy současných postupů v diagnostice a léčbě běžných typů rakovin v závislosti na umístění tumoru a jeho typu. Na konci kapitol jsou i testovací otázky na ověření znalostí. Jednotlivé kapitoly se věnují i akutním stavům v onkologii, paliativní léčbě a výzkumu, který na poli pochopení patogeneze a léčby rakoviny probíhá. Nové jsou pak kapitoly o patologii či vylepšených radiačních postupech, nové biologické i lékové léčbě.
Kapitoly jsou děleny dle postižení jednotlivý orgánových soustav, např. gastrointestinální (rakovina jícnu, žaludku, jater a žlučových cest, pankreatu, střev), urogenitálního (ledvin a dolních močových cest, pohlavních orgánů), nervového, dále pak nádory krku a hlavy, prsu, plic, mezoteliomy, nádory kostí a měkkých tkání, melanom, nádor štítné žlázy, neuroendokrinní nádory, nádory typické pro děti aj. Podrobně jsou rozebrány typy nádorů, které mohou danou oblast, orgán postihnout.

(obálka: http://www.cambridge.org)

Bibliografické údaje:

Autor: Louise Hanna, Tom Crosby et al.
Vydavatel: Cambridge University Press
Počet stran: 621
ISBN: 9781107683624
Odkaz na stránky: http://www.cambridge.org/us/academic/subjects/medicine/oncology/practical-clinical-oncology-2nd-edition
Cena: $115.00