Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Mladá fronta (ČR) ONKOLOGIE V KLINICKÉ PRAXI ‒ 2. vydání

ONKOLOGIE V KLINICKÉ PRAXI ‒ 2. vydání

ONKOLOGIE V KLINICKÉ PRAXI ‒ 2. vydání

25.04.2016

Na pultech se již podruhé objevila monografie, která seznamuje odbornou veřejnost o nejnovějších standardních postupech v souvislosti s terapií vybraných zhoubných nádorových onemocnění. Je sestavená tak, aby pomohla lékařům lépe se orientovat a snáze a rychleji se rozhodovat o dalších postupech v léčbě onkologických pacientů. Text obsahuje informace, které byly publikované na mezinárodních sjezdech a konferencích v uplynulých několika málo letech.
První část knihy se zaobírá preklinickými informacemi, tj. tumorigenezí a s ní spojenými buněčnými změnami, funkčními i morfologickými.
Druhá část je věnována jednotlivým typům rakovin, jedná se rešeršní zpracování problematiky diagnostiky a léčby, jedná se spojení poznatků klinické a radiační onkologie. Zásadní je pak i popis chemoterapeutických léčebných schémat, jsou popsány i alterace metabolismu antineoplastik.
Třetí část se zaobírá doporučeními k provádění podpůrné léčby v případě rakovinných stavů, tj. řešení bolesti, zvracení, anémie, toxicity léčby pro orgány aj. Je zdůrazněna i důležitost výživy onkologických pacientů.
Kniha tedy přináší ucelený pohled na problematiku, diagnostiku i léčbu nejčastějších typů zhoubných nádorů.


(Obálka: http://www.kniha.cz/onkologie-v-klinicke-praxi-2vydani/)

Bibliografické údaje:

Autor: Zdeněk Kleibl, Jan Novotný, Pavel Vítek
Vydavatel: Mladá fronta
Počet stran: 600
ISBN: 9788020439444
Odkaz na stránky: http://www.kniha.cz/onkologie-v-klinicke-praxi-2vydani/
Cena: 713