Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Grada (ČR) INTRAKARDIÁLNÍ ECHOGRAFIE V ELEKTROFYZIOLOGII

INTRAKARDIÁLNÍ ECHOGRAFIE V ELEKTROFYZIOLOGII

INTRAKARDIÁLNÍ ECHOGRAFIE V ELEKTROFYZIOLOGII

30.05.2016

Publikace je první monografií na trhu, který se zabývá použitím intrakardiální echokardiografii v průběhu elektrofyziologických vyšetření a katétrových ablací. Úvod knihy přibližuje teorii týkající se použití ultrazvuku v medicíně, popisuje různé typy echokardiografických přístrojů a katétrů, které se používají na elektrofyziologických sálech, způsoby zobrazení a použití ultrazvukového katétru, tj. jeho zavádění do srdečních oddílů.
Další kapitoly jsou zaměřené na techniku zobrazení intrakardiálním ultrazvukem, popisují různé projekce na síně, komory, chlopně a další srdeční struktury i abnormity, s nimiž se při vyšetření nejčastěji setkáváme. Intrakardiální ultrazvuk se též využívá při transeptálních punkcích a při ablacích spojených s léčbou tachykardií.
Autoři se věnovali též periprocedurálním komplikacím, minimalizaci ionizujícího záření díky intrakardiální echokardiografii aj.
Autoři vychází ze svých poznatků, které dosud nebyly publikovány. Kniha je také doplněna o obrazový materiál vyšetření, a to obrázky i videosekvence (ke knize patří též DVD) a schématy.

(Obálka: http://www.grada.cz/intrakardialni-echokardiografie-v-elektrofyziologii_8622/kniha/katalog/)

Bibliografické údaje:

Autor: Alan Bulava a kol.
Vydavatel: Grada
Počet stran: 176
ISBN: 9788024754826
Odkaz na stránky: http://www.grada.cz/intrakardialni-echokardiografie-v-elektrofyziologii_8622/kniha/katalog/
Cena: 340 Kč