Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Elsevier (UK) HURWITZ CLINICAL PEDIATRIC DERMATOLOGY: a textbook of skin disorders of childhood and adolescence, 5th edition

HURWITZ CLINICAL PEDIATRIC DERMATOLOGY: a textbook of skin disorders of childhood and adolescence, 5th edition

HURWITZ CLINICAL PEDIATRIC DERMATOLOGY: a textbook of skin disorders of childhood and adolescence, 5th edition

12.11.2015

Kniha přináší přehled kožních nemocí od kojenců po dospívající. Popisuje jejich diagnostiku, možnosti řešení, nová guidelines, vývoj nových léčiv v dermatologii atd. K lepší přehlednosti a možnosti rozpoznávání kožních afekcí je v knize více než 1000 barevných obrázků, z toho 300 zcela nových v tomto vydání. Každá kapitola je ukončená přehledným shrnutím předchozího podrobného textu.
V knize se můžeme setkat s kapitolami jako diagnostika kožních nemocí, kožní nemoci u novorozenců, ekzematické a papuloskvamozní erupce, nemoci nehtů, vlasů a mazových žláz, nádorové nemoci kůže, dědičné nemoci s vlivem na pokožku, vrozené poruchy metabolismu, poruchy pigmentace, fotosenzitivita, vaskulitidy, bulózní nemoci, alergie, systémové autoimunitní nemoci, infekce kůže i ty, které se na kůži objevují (virové, bakteriální, parazitické i houbové), endokrinní poruchy aj.
Kniha tak pokrývá nejdůležitější témata spojená s dětskou dermatologií, která mohou pomoci i ostatním odborníkům, kteří přicházejí s dětmi do kontaktu.

(obálka: http://www.us.elsevierhealth.com)

Bibliografické údaje:

Autor: Amy S. Paller, Anthony J. Mancini
Vydavatel: Elsevier
ISBN: 9780323244756
Odkaz na stránky: https://elsevier.ca/product.jsp?isbn=9780323244756
Cena: $220.99