Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Maxdorf (ČR) GLAUKOM, 2. aktualizované a rozšířené vydání

GLAUKOM, 2. aktualizované a rozšířené vydání

GLAUKOM, 2. aktualizované a rozšířené vydání

27.06.2016

Glaukom je jednou z častých příčin ztráty zraku v naší republice. Jedná se o skupinu nemocí, které provází zvýšený nitrooční tlak, což vede k poškození zrakového nervu a slepotě. Během posledních let došlo k pokroku v léčebných možnostech, ale ani to nezaručí všem pacientům vyřešení jejich problémů a zažehnání hrozby ztráty zraku. Kniha se v první části zaobírá definicí, klasifikací, epidemiologií, etiologií a patogenezí glaukomu, řeší i problematiku dědičnost, rizikové faktory, klinické projevy.
Pro klinika jsou pak podstatné kapitoly zaměřené na diagnózu, její kritéria, postup nemoci, komplikace a prognózu, diagnostické postupy a diferenciální diagnostiku. Je zde i samostatná kapitola „Rady pro vyšetření nemocného“. Důraz je samozřejmě kladen na léčbu, jsou zmíněny standardní, ale i nové možnosti léčby. Kniha se zabývá popisem různých typů terapií (farmakologické, laserové aj.), jejich cíli, strategiemi, komplikacemi, zásadami a kontraindikacemi…
Kniha je doplněna přehlednými „rozhodovacími“ schématy. A kapitolami věnujícími se chybám a omylům v diagnostice a léčbě.

(Obálka.http://eshop.maxdorf.cz/kniha/glaukom-2-aktualizovane-a-rozsirene-vydani)

Bibliografické údaje:

Autor: Eva Růžičková
Vydavatel: Maxdorf
Počet stran: 101
ISBN: 9788073454739
Odkaz na stránky: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/glaukom-2-aktualizovane-a-rozsirene-vydani
Cena: 165 Kč