Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Maxdorf (ČR) Echokardiografie u pacientů s chronickým onemocněním ledvin a úvod do kardionefrologie

Echokardiografie u pacientů s chronickým onemocněním ledvin a úvod do kardionefrologie

Echokardiografie u pacientů s chronickým onemocněním ledvin a úvod do kardionefrologie

11.06.2018

Kniha přináší pohled na kardionefrologii, tj. propojení kadriologie s nefrologií. Zdraví i patologie těchto dvou systému jsou značně propojeny.
První kapitoly knihy se věnuje charakterizaci a léčba chronického onemocnění ledvin, druhá část metabolickými změnami, které vedou k poškození srdce, další části jsou zaměřeny např. na hospodaření s vodou a elektrolyty, kardiorenální syndromy, metody náhrady ledvinných funkcí, hemodynamické faktory ovlivňující srdce. Jsou rozebírány i jednotlivé srdeční patologie, např. onemocnění chlopní, fibrilace... A jak název knihy napovídá, nejdůležitější modalitou v ní je echokadriografie.

(Obálka: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/echokardiografie-u-pacientu-s-chronickym-onemocnenim-ledvin-a-uvod-do-kardionefrologie)

Bibliografické údaje:

Autor: Jan Malík a kol.
Vydavatel: Maxdorf
Počet stran: 272
ISBN: 978-80-7345-566-8
Odkaz na stránky: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/echokardiografie-u-pacientu-s-chronickym-onemocnenim-ledvin-a-uvod-do-kardionefrologie
Cena: 676 Kč