Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Grada (ČR) CHIRURGIE V EXTRÉMNÍCH PODMÍNKÁCH : Odborný přehled pro lékaře a zdravotníky na zahraničních praxích

CHIRURGIE V EXTRÉMNÍCH PODMÍNKÁCH : Odborný přehled pro lékaře a zdravotníky na zahraničních praxích

CHIRURGIE V EXTRÉMNÍCH PODMÍNKÁCH : Odborný přehled pro lékaře a zdravotníky na zahraničních praxích

08.04.2015

Kniha slouží k vyjasnění problematiky spojené s výjezdem evropského lékaře do krizových nízkozdrojových oblastí, objasní mu, co může očekávat a kam až může ve svých zákrocích zajít v legislativou neřešených situacích, co bude na jeho práci rozdílné oproti zavedeným nemocnicím našeho regionu a také jak chránit sebe a čemu se vyhnout. Může se jednat o lékaře humanitárních organizací, mezinárodních týmů, armádních a jiných ozbrojených složek.
V knize získá cenné informace též nelékařský zdravotnický personál nacházející se v popisovaných situacích a oblastech.Kniha je dokumentována instruktivními fotografiemi z konkrétních situací (169 fotografií a názorných originálních kreseb, 34 tabulek).Podobná publikace, takto komplexně pojata, nebyla u nás dosud vydána. Hlavní autor působil ve vedoucí funkci našich lékařů v silách NATO, na misích v zahraničních konfliktech, dále jako chirurg nemocnic v zemích jižní Afriky. Podobnou erudici mají i ostatní spoluautoři.

(obálka: grada.cz) Počet stran: 584; Vydavatel: Grada; ISBN 978-80-247-4587-9; Cena: 990 Kč

Bibliografické údaje:

Autor: Marcel Hájek a kol.
Vydavatel: Grada
Počet stran: 584
ISBN: 9788024745879
Odkaz na stránky: http://www.grada.cz/chirurgie-v-extremnich-podminkach_7560/kniha/katalog/
Cena: 990 Kč