Medindex pro lékaře Časopisy: anotace PNAS - Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 2017 PNAS

PNAS

PNAS

22.08.2017

Proces předčasného cytoplazmatického uncoating je spojen s infekčnosti HIV-1

Po fúzi HIV přenáší svoje konické kapsidy do cytoplazmy. Pro uvolnění obsaženého reverzně-transkripčního virového genomu kapsid musí byt disociován a proces se nazývá uncoating.
Stanovení kinetiky, dynamiky a buněčného umístění procesu uncoating u virů, který vede k infekci, bylo porušeno poškozenými, neinfekčními částicemi a stochastickým blokováním přístupu k hostitelské DNA.
Autoři použili fluorescenční metodu live cell imaging pro intravirální markéry s fluidní fází pro monitorování procesu HIV-1 uncoating na jednotlivých úrovních částic. Bylo zjištěno, že uncoating HIV-1 částic je cytoplazmatický proces, který nastává během ∼30 min po fúzi.
Většina ale ne všechny kapsidové proteiny rychle šíří v tkáňové kultuře a primárních cílových buňkách.
Metoda extended time-lapse imaging s méně než jedním virionem v buňce umožňuje identifikaci infikovaných buněk pomocí Gag-GFP exprese a přímo ukazuje vazbu jednotlivého chování částic a infekčnosti, což poskytuje nevídaný vhled do biologie HIV infekce.

Early cytoplasmic uncoating is associated with infectivity of HIV-1

Bibliografické údaje:

Titul: Volume 114 Number 34
Vydavatel: HighWire Press®
ISBN: 1091-6490
Odkaz na stránky: http://www.pnas.org/content/114/34.toc